Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέματα ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας - Ιταλίας συζήτησαν οι Putin και Renzi

Θέματα ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας - Ιταλίας συζήτησαν οι Putin και Renzi
Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin συζήτησε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi θέματα ενεργειακής συνεργασίας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (1/11) η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από πιεστικά ζητήματα για την αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ιταλίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στα πολύ υποσχόμενα κοινά σχέδια στον τομέα της ενέργειας». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε, ότι η Ρωσία ελπίζει σε συναίνεση όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών σχετικά με το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, κληθείς και κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και των μη μελών του Οργανισμού στη συνάντηση της Βιέννης, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». Υποστήριξε δε, ότι «οι θέσεις των περισσότερων από τις χώρες συμπίπτουν» και συμπλήρωσε ότι «ελπίζουμε για μια συναίνεση σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης