Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Χαλέπι διακόπηκαν με ευθύνη της Δύσης

Ρωσία: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Χαλέπι διακόπηκαν με ευθύνη της Δύσης
«Ήρθε η ώρα για τους συναδέλφους μας στη Δύση να ξεκαθαρίσουν εάν μάχονται εναντίον της τρομοκρατίας ή της Ρωσίας»
Στο γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το Χαλέπι της Συρίας διακόπηκαν με ευθύνη των δυτικών δυνάμεων, αναφέρθηκε σήμερα (1/11) ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τονίζοντας ότι η αποτυχία της Δύσης να επιβληθεί στους "βίαιους ισλαμιστές" της χώρας οδήγησε στην εν λόγω κατάσταση.
Συγκεκριμένα, ο Shoigu τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης πυρός στην περιοχή, οι αντάρτες, οι οποίοι στηρίζονται από τις δυτικές δυνάμεις, επιτίθονταν ανεξαιρέτως εναντίον αμάχων πολιτών, αψηφώντας την εκεχειρία.
«Ως αποτέλεσμα, οι προοπτικές για την έναρξη μίας διαδικασίας επιστροφής σε μία ειρηνική ζωή στη Συρία έχουν αναβληθεί για αόριστο διάστημα», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι η εν λόγω εξέλιξη σπατάλησε μία ευκαιρία των ανταρτών και της Δύσης για επιστροφή στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Ήρθε η ώρα για τους συναδέλφους μας στη Δύση να ξεκαθαρίσουν εάν μάχονται εναντίον της τρομοκρατίας ή της Ρωσίας», τόνισε ο Shoigu, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως να ξέχασαν σε παιάνων τα χέρια έχασαν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αίγυπτο και αλλού».
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής δράσης εναντίον της τρομοκρατίας, καθώς και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να υπονομεύεται η δράση της Μόσχας, καθώς πλευρές όπως αυτή των ανταρτών δρα μονάχα υπέρ των δικών της συμφερόντων και όχι υπέρ του κοινού όφελους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης