Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard Chartered: Επιστροφή στην κερδοφορία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 458 εκατ. δολ.

Standard Chartered: Επιστροφή στην κερδοφορία το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 458 εκατ. δολ.
Τα έσοδα σημείωσαν πτώση τα τάξεως του -6%, στα 3,47 δισ. δολ.
Επιστροφή στην κερδοφορία πραγματοποίησε το τρίτο τρίμηνο του 2016 η Standard Chartered, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/11) η βρετανική εταιρία, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται ως "μη αποδεκτά" από τους ιθύνοντες.
Συγκεκριμένα, η εταιρία ανέφερε ότι τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στ 458 εκατ. δολ, έναντι ζημιών 139 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα εν λόγω αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 601 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν πτώση της τάξεως του -6%, στα 3,47 δισ. δολ, έναντι 3,68 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα επισφαλή δάνεια μειώθηκαν στα 596 εκατ. δολ, έναντι 1,23 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2015.
"Πλέον έχουμε έναν ισχυρότερο ισολογισμό, ωστόσο τα έσοδα και τα κέρδη βρίσκονται σε επίπεδα που δεν είναι ακόμα αποδεκτά", σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Standard Chartered, Bill Winters, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας, μετά την σημαντική ετήσια απώλεια που σημειώθηκε το 2015, λόγω των εξόδων που προέκυψαν από την αναμόρφωση του τμήματος διαχείρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης