Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Παροδική πτώση στις αγορές εάν κερδίσει η Clinton - Άνοδος εάν υπερισχύσει ο Trump

CNBC: Παροδική πτώση στις αγορές εάν κερδίσει η Clinton - Άνοδος εάν υπερισχύσει ο Trump
Μακροπρόθεσμα, οδηγός των αγορών είναι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών κι όχι οι αμερικανικές εκλογές, σύμφωνα με το CNBC
Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι αγορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016 οι αγορές σε περίπτωση που η Hillary Clinton κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο CNBC, ο Anthony Chan της Chase, κατά τα εκλογικά έτη, η χρηματιστηριακή αγορά τείνει να κινείται καλύτερα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο όταν κερδίζει ένας Ρεπουμπλικανός.
«Έχω παρακολουθήσει τις προεδρικές εκλογές από το 1932.
Έτσι βλέπω κάποιες διαφορές μεταξύ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια των εκλογικών κύκλων» δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Chan, η χρηματιστηριακή αγορά τον Νοέμβριο υποχωρεί κατά περίπου 0,9%, όταν ένας Δημοκρατικός κερδίσει την προεδρία, ενώ τον Δεκέμβριο ενισχύεται κατά περίπου 2%.
Στον αντίποδα, όταν επικρατεί ένας Ρεπουμπλικανός, τα χρηματιστήρια ενισχύονται κατά 1,7% τον Νοέμβριο και κατά 0,9% τον Δεκέμβριο.
Εξετάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα κερδίζει, ο Νοέμβριος ιστορικά είναι ένας αδύναμος μήνας και στη συνέχεια ακολουθεί μια ανοδική κίνηση τον Δεκέμβριο.
«Στην πραγματικότητα, σε ένα 8ετή προεδρικό κύκλο αυτό που φαίνεται ότι ο S&P 500 τον Νοέμβριο υποχωρεί κατά 1,2% ενώ τον Δεκέμβριο μεσοσταθμικά ενισχύεται κατά 1,5%» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως είπε ο Chan, αν ο Trump κερδίσει την Clinton θα μπορούσε να υπάρξει κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τη Fed δεδομένων των αρνητικών δηλώσεων του Trump για την Janet Yellen.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οδηγός των χρηματιστηρίων θα είναι τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών και όχι οι εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης