Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε υψηλό 4 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,4 μονάδες ο PMI

Ρωσία: Σε υψηλό 4 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 52,4 μονάδες ο PMI
Η ανάπτυξη του κλάδου συνεχίστηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα
Συνεχίστηκε για ακόμα έναν μήνα η ενίσχυση στον μεταποιητικό κλάδο της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την αύξηση της παραγωγής, καθώς και την άνοδο των νέων παραγγελιών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,4 μονάδες, έναντι 51,1 μονάδων τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας υψηλό τεσσάρων ετών, με τα εν λόγω αποτελέσματα να αποτελούν μία ένδειξη της στερεάς ανάκαμψης που καταγράφει ο κλάδος, ο οποίος βρίσκεται στο έκτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.
Ωστόσο, η αύξηση των νέων εργασιών περιορίστηκε στην εγχώρια αγορά, ενώ παράλληλα σημαντική ήταν και η πτώση στις εξαγωγές, η οποία βρίσκεται σε καθοδική πορεία από τον Σεπτέμβριο του 2013.
Οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίστηκαν στον κλάδο, με τις ρωσικές επιχειρήσεις να αναφέρουν μία αύξηση τόσο στη μέση επιβάρυνση κόστους, όσο και στις τιμές πώλησης.
Παράλληλα, η αγοραστική δραστηριότητα στις ρωσικές κατασκευαστικές εταιρίες αυξήθηκε με τον εντονότερο ρυθμό εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης