Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 50 εκατ. δολ. στη Wells Fargo για εξαπάτηση δανειοληπτών στεγαστικών χορηγήσεων

Πρόστιμο 50 εκατ. δολ. στη Wells Fargo για εξαπάτηση δανειοληπτών στεγαστικών χορηγήσεων
Οι εσπευσμένες εκτιμήσεις κόστιζαν στη Wells Fargo 50 δολάρια ΗΠΑ ή και λιγότερο, όμως αυτή τις χρέωνε στους δανειολήπτες της που είχαν ήδη χρεοκοπήσει από 95 έως 125 δολάρια
Σε συμβιβασμό για την καταβολή προστίμου 50 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ήλθε η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Wells Fargo σε υπόθεση αγωγών διακεκριμένης απάτης που αντιμετώπιζε, κατηγορούμενη ότι προχώρησε σε υπερβολικές χρεώσεις χιλιάδων δανειοληπτών στεγαστικών χορηγήσεων κατοικίας, για εκτιμήσεις που έδωσε εντολή να πραγματοποιηθούν στα σπίτια τους μετά την αθέτηση της εξυπηρέτησης των δανείων τους (default).
Ο προτεινόμενος συμβιβασμός απαιτεί την έγκριση δικαστηρίου για να τεθεί σε ισχύ, η οποία αν τελικά παρασχεθεί, θα οδηγήσει στην αποζημίωση τουλάχιστον 250 χιλ. δανειοληπτών της Wells Fargo σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, που κατηγορούν την τράπεζα ότι τους χρέωσε για εκτιμήσεις της αξίας των κατοικιών τους περισσότερο απ' ότι της κόστισαν ως υπηρεσίες από τρίτους, οδηγώντας τους σε ακόμα μεγαλύτερη αθέτηση των υποχρεώσεών τους.
Συγκεκριμένα, οι εσπευσμένες εκτιμήσεις κόστιζαν στη Wells Fargo 50 δολάρια ΗΠΑ ή και λιγότερο, όμως αυτή τις χρέωνε στους δανειολήπτες της που είχαν ήδη χρεοκοπήσει από 95 έως 125 δολάρια.
Οι ενάγοντες επιχείρησαν να στοιχειοθετήσουν περίπτωση διακεκριμένης απάτης από την Wells Fargo μέσω ταχυδρομείου (με το οποίο έστελνε τις ειδοποιήσεις χρεώσεων) με βάση τον νόμο Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, κάτι που θεωρήθηκε υπερβολικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης