Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τη μείωση παραγωγής για τις χώρες εκτός Οργανισμού

ΟΠΕΚ: Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τη μείωση παραγωγής για τις χώρες εκτός Οργανισμού
Ο Γ.Γ. του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι χώρες εκτός Οργανισμού θα συνεισφέρουν στη συμφωνία
Στο γεγονός ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε το μέγεθος των μειώσεων παραγωγής πετρελαίου σε ότι αφορά τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ, αναφέρθηκε σήμερα (31/10) ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/10) στη Βιέννη.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo τόνισε για ακόμα μία φορά ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ παραμένουν δεσμευμένες στην υλοποίηση της συμφωνίας της Αλγερίας, καθώς και για το γεγονός ότι το Ιράκ παραμένει σε κοινή γραμμή με το συμφωνία, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της χώρας ότι επιθυμεί να εξαιρεθεί από τη μείωση παραγωγής.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι ειδικές συνθήκες που διέπουν χώρες όπως το Ιράν και τη Νιγηρία έχουν ήδη συμφωνηθεί από τη συνάντηση στο Αλγέρι, αφήνοντας με ατόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι οι εν λόγω χώρες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη μείωση της παραγωγής, όσο και αν κάτι τέτοιο επιβαρύνει πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως τη Σαουδική Αραβία.
Σε ότι αφορά τις χώρες εκτός Οργανισμού, ο Barkindo παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι θα συνεισφέρουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη συνάντηση στη Βιέννη δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στο ζήτημα της Ρωσίας, ο Γ.Γ. υπογράμμισε ότι "θα διαδραματίσει το ρόλο της" στη συμφωνία, αναφερόμενος στη δυναμική που διατηρεί η Μόσχα στην ισορροπία της ενεργειακής αγοράς.
Τα σχόλια του Barkindo έρχονται εν μέσω μίας περεταίρω πτώσης στις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της συμφωνίας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το σενάριο της μείωσης παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης