Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 250 τραυματίες από επιθέσεις της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 250 τραυματίες από επιθέσεις της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του απέναντι στις εν λόγω επιθέσεις
Τουλάχιστον 41 νεκροί, καθώς και 250 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων με ρουκέτες που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην περιοχή του Χαλεπιού κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, στόχος των ανταρτών ήταν να σπάσουν την πολιορκία του καθεστώτος Assad στα ανατολικά της πόλης, ωστόσο το γεγονός ότι στην περιοχή διαμένουν χιλιάδες άμαχοι, καθιστά το ενδεχόμενο τραυματισμού τους ως πολύ πιθανό.
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο του, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα, Staffan de Mistura, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του απέναντι στις εν λόγω επιθέσεις, δηλώνοντας παράλληλα "συγκλονισμένος" για τον μεγάλο αριθμό ρουκετών οι οποίες εξαπολύθηκαν αδιακρίτως από την αντιπολίτευση.
"Όσοι υποστηρίζουν ότι στόχος των επιθέσεων ήταν η άρση της πολιορκίας του ανατολικού Χαλεπιού θα πρέπει να στεφτούν ότι τίποτα δε δικαιολογεί τη χρήση δυσανάλογων και αδιάκριτων επιθέσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εγκλήματα πολέμου", τονίζει μεταξύ άλλων ο de Mistura.
Παράλληλα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει μία σταθερή κατάπαυση πυρός καθώς οι πολίτες "έχουν υποφέρει αρκετά λόγω των θανατηφόρων προσπαθειών κατάληψης της πόλης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης