Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (Κομισιόν): Η CETA δεν θα αποτελέσει πρότυπο για τη Συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ μετά το Brexit

Juncker (Κομισιόν): Η CETA δεν θα αποτελέσει πρότυπο για τη Συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ μετά το Brexit
Δεν βλέπω καμία σχέση ανάμεσα σε αυτό που υπογράφουμε σήμερα (30/10) και στο θέμα του Brexit
Η υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά, δεν συνδέεται και δεν συγκρίνεται με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας στην μετά Brexit εποχή, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής για να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία με τον Καναδά που βρισκόταν σε διαπραγμάτευση επί επτά χρόνια και βρέθηκε να απειλείται επί εβδομάδες, εξαιτίας της άρνησης των περιφερειακών κυβερνήσεων του Βελγίου.
Οι υποστηρικτές του Brexit πάντως, υποστηρίζουν ότι η Βρετανία θα κερδίσει ευελιξία στις εμπορικές συμφωνίες της με την ΕΕ ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι οι καινούργιες εμπορικές σχέσεις των δυο πλευρών θα μπορούσαν να βασιστούν στο καναδικό πρότυπο.
Θέση την οποία διέψευσε σήμερα (30/10) ο Πρόεδρος Juncker κατά την άφιξή του στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας με τον Καναδά.
«Δεν βλέπω καμία σχέση ανάμεσα σε αυτό που υπογράφουμε σήμερα και στο θέμα του Brexit», είπε.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa Μαΐου δήλωσε πάντως ότι η Βρετανία θα αρχίσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις για το Brexit στα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να διευθετήσει το μέλλον των οικονομικών σχέσεων της με την ΕΕ, μια μεταβατική περίοδο που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης