Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβέβαιο το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών - Αμφίρροπη μάχη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αβέβαιο το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών - Αμφίρροπη μάχη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Η πρώην Πρώτη Κυρία παραμένει το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης όμως η ψαλίδα κλείνει σε κάποιες κρίσιμες πολιτείες 
Αβέβαιη παραμένει η έκβαση των Αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου καθώς η διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους παρουσιάζει διακυμάνσεις καθημερινά.
Δέκα μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο, η διαφορά της Hillary Clinton καταγράφει μικρή πτώση σε εθνικό επίπεδο, στο 44,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 41,1% του Donald Trump σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Η πρώην Πρώτη Κυρία, η οποία παραμένει το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, επέστρεψε σήμερα στην Φλόριντα, την πολιτεία-κλειδί στην κούρσα για το Λευκό Οίκο.
Το προβάδισμά της εκεί μειώθηκε βάσει του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων, στο +0,8% σύμφωνα με το Real Clear Politics.
Μια άλλη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Donald Trump θα επικρατήσει με ποσοστό 46% έναντι 42% της πρώην υπουργού Εξωτερικών (New York Times Upshot/Siena College).
Σε αυτό το πλαίσιο, το στρατόπεδο της Clinton συνεχίζει να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον του διευθυντή του FBI James Comey, που κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση ανακοινώνοντας την Παρασκευή (28/10) την επανέναρξη της έρευνας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πολιτικού των Δημοκρατικών.
Ο Comey δεν υπεισήλθε σε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση στην επιστολή που απέστειλε στην ηγεσία του Κογκρέσου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς εάν η ανακάλυψη νέων email είναι σημαντική ή όχι.
«Πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς προηγούμενο που αντιτίθεται στην πολιτική των υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας της Clinton, επιβεβαιώνοντας ότι ο διευθυντής του FBI «αγνόησε τις συστάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης». Υπενθύμισε ακόμη, ότι αυτό το υπουργείο, στο οποίο ανήκει το FBI, παραδοσιακά δεν «παρεμβαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση, 11 ημέρες πριν από τις εκλογές».
Και η ίδια άλλωστε η Clinton χαρακτήρισε χθες «περίεργη» και «βαθιά ανησυχητική» την συμπεριφορά του Comey, τον οποίο είχε προτείνει για την θέση αυτή το 2013 ο ίδιος ο B. Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης