Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tagesspiegel: Οι Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν στην υποψηφιότητα Steinmeier για Πρόεδρο της Γερμανίας

Tagesspiegel: Οι Σοσιαλδημοκράτες επιμένουν στην υποψηφιότητα Steinmeier για Πρόεδρο της Γερμανίας
Στις 7 Νοεμβρίου Merkel, Gabriel και Seehofer θα συζητήσουν για την επιλογή Προέδρου 
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εντείνει τις πιέσεις στη Χριστιανική Ένωση για συναίνεση στην υποψηφιότητα Steinmeier ως προέδρου της δημοκρατίας ενώ τη ίδια ώρα διευρύνεται η αποδοχή του από ανθρώπους στο χώρο της οικονομίας και του πολιτισμού.
O αντιπρόεδρος του SPD, Olaf Sholts ανέφερε σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη Tagesspiegel, ότι όποιος παραβλέπει την επιθυμία των πολιτών για καθαρά λόγους κομματικής τακτικής, βλάπτει το γόητρο της Δημοκρατίας.
"Για το υψηλότερο αξίωμα της χώρας μόνη κατάλληλη είναι μια προσωπικότητα που χαίρει της ίδιας υψηλής εκτίμησης, όπως ο Steinmeier, και αυτές δεν είναι πολλές" τόνισε κάνοντας αναφορά στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον υπουργό Εξωτερικών ως τον πλέον δημοφιλή Γερμανό πολιτικό.
Χθες ο επικεφαλής της ΚΟ του ίδιου κόμματος Thomas Oppermann, είπε στην Passauer Neuen Presse ότι "πριν τα κόμματα του μεγάλου συνασπισμού συμφωνήσουν στον μικρότερο δυνατό παρονομαστή, θα πρέπει το κάθε κόμμα να παρουσιάσει τη δική του υποψηφιότητα, και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από την πλευρά του θα παρουσιάσει τον καλύτερο υποψήφιο στο πρόσωπο του Steinmeier".
Υπέρ της υποψηφιότητας τάχθηκαν και εκπρόσωποι από την οικονομία και τον πολιτισμό.
Ο επικεφαλής του τομέα τεχνολογίας της Siemens ανέφερε στην κυριακάτικη Bild ότι ο Steinmeier είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο αξίωμα από κάθε άποψη.
"Εκφράζει σαφή μηνύματα χωρίς να προσβάλει τον συνομιλητή του".

Οι ζυμώσεις συνεχίζονται
Αλλά τι γίνεται στα άλλα κόμματα;
Μέχρι στιγμής η υποψηφιότητα Steinmeier απορρίπτονταν από το κόμμα Η Αριστερά.
Η επικεφαλής του Katia Kiping τόνιζε χαρακτηριστικά στη χθεσινή Passauer Neuen Presse πως είναι δύσκολο να στηριχτεί αυτή η υποψηφιότητα με το αιτιολογικό ότι ο Steinmeier είναι ένας από τους "αρχιτέκτονες" της Ατζέντας 2010 του πρώην καγκελάριου Gerhard Schröder .
"Ο Steinmeier άφησε στην πολιτική έναντι της Ρωσίας ίχνη λογικής σε αντίθεση με τις πολεμικές ιαχές των Χριστιανικών κομμάτων και των Πρασίνων" υπογράμμισε στην κυριακάτικη Bild.
Στις 7 Νοεμβρίου οι πρόεδροι των κυβερνητικών κομμάτων Merkel, Gabriel και ο βαυαρός Seehofer θα έχουν σχετικές διαβουλεύσεις.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων τότε οι χριστιανοδημοκράτες θα υποδείξουν ως τις αρχές Δεκεμβρίου δικό τους υποψήφιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης