Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποχωρεί το 2018 από την Τράπεζα της Αγγλίας ο Carney

tags :
Reuters: Αποχωρεί το 2018 από την Τράπεζα της Αγγλίας ο Carney
Δεν θα επεκτείνει για άλλα τρία χρόνια τη θητεία του
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney δεν θα ενεργοποιήσει μάλλον την οψιόν της επέκτασης της θητείας του για άλλα τρία χρόνια, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα  των Times, το οποίο αναφέρει ότι μπορεί να ανακοινώσει την απόφασή του την προσεχή Πέμπτη 3/11.
Ο Carney είχει πει ότι θα ενημερώσει πριν το τέλος του 2016 αν θα μείνει παραπάνω από τα πέντε χρόνια στην ΒοΕ, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2013 και θα δώσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 3/11.
Το πιθανότερο είναι να επιλέξει την επιστροφή του στον Καναδά το 2018, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τα αισθήματα της οικογένειάς του, εκτιμούν οι Times.
To να αποχωρήσει νωρίτερα από το 2018 δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας δεν σχολίασε το άρθρο και παρέπεμψε σε προηγούμενες δηλώσεις του Carney για το θέμα.
Την περασμένη Τρίτη 25/10 ο Carney είχε πει ότι η παραμονή του ή, όχι εξαρτάται περισσότερο από προσωπικούς λόγους και ότι χρειάζεται κάποιον χρόνο για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό του.
Πριν αναλάβει διοικητής της ΒοΕ, ο Carney είχε δηλώσει ότι σχεδίαζε να μείνει μόνο για πέντε χρόνια της 8ετούς θητείας του για να μειώσει τον χρόνο παραμονής της οικογένειάς του μακριά από τον Καναδά.
Στο τέλος του 2015 ανέφερε, όμως, ότι σκεφτόταν να μείνει περισσότερο.
Αλλά μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, πολλοί υποστηρικτές του Brexit τον κατηγόρησαν ότι είχε μία αρνητική στάση και η νέα πρωθυπουργός Theresa May είπε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΒοΕ είχε κακές επιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης