Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H Clinton συγκεντρώνει 42% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι 36% του Trump

Reuters: H Clinton συγκεντρώνει 42% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι 36% του Trump
Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της υποψηφίου των Δημοκρατικών στις ψήφους των γυναικών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Με έξι μονάδες προηγείται η Hillary Clinton του Donald Trump σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Από τα αποτελέσματά της φαίνεται ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων χάνει έδαφος μεταξύ των γυναικών.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 21 ως τις 27 Οκτωβρίου σε πολίτες που έχουν ήδη ψηφίσει (προβλέπεται από το αμερικάνικο σύνταγμα) ή, θα το κάνουν μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, έδειξαν ότι το 42% υποστηρίζει την Clinton, έναντι 36% που συγκεντρώνει ο Trump.
Πριν από μία εβδομάδα η διαφορά ήταν στις 4 μονάδες.
Η δημοσκόπηση έγινε, πάντως, πριν την ανακοίνωση του FBI την Παρασκευή 28/10 για τα e-mail της Clinton κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο.
Ο διευθυντής του FBI James Comey ανέφερε μέσω επιστολής ότι η υπηρεσία έμαθε για την ύπαρξη των e-mail που μπορεί να ήταν χρήσιμα για την έρευνά της, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστώσει αν ήταν σημαντικά.
Ο Trump είναι, πάντως, σταθερά πίσω από την Clinton στις δημοσκοπήσεις και δεν έχει ξεπεράσει σε καμία το 40% από τον Σεπτέμβριο του 2016.
Η Clinton προηγείται και με 10 μονάδες του Trump, όσον αφορά στις ψήφους των γυναικών, που την περασμένη εβδομάδα της έδιναν διαφορά μόνο 4%.
Τους τελευταίους δύο μήνες η διαφορά - όσον αφορά τις γυναίκες πάντα - κυμαίνεται μεταξύ 1% και 11%.
Σε ένα βίντεο του 2005 ο Trump εμφανίζεται να μιλάει άσχημα και άσεμνα για γυναίκες και τουλάχιστον 12 τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση, με τον ίδιο, πάντως, να το αρνείται.
Ο Trump προηγείται, εξάλλου, στις προτιμήσεις των λευκών γυναικών με 2% έναντι της Clinton, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα το προβάδισμά του ήταν 12% σε αυτή την κατηγορία ψηφοφόρων.
Η πλειοψηφία αυτών των γυναικών πιστεύουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν είναι έντιμη και έμπιστη.
Η Clinton προηγείται με 6% και ανάμεσα στους ψηφοφόρους άλλων υποψηφίων, σύμφωνα με μία άλλη έρευνα του Reuters / Ipsos.
Oι δύο δημοσκοπήσεις έγιναν και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε αυτές συμμετείχαν 1.627 ενήλικοι Αμερικάνοι, εκ των οποίων οι 965 ήταν γυναίκες και οι 776 λευκές.
Το περιθώριο λάθους είναι 3% στο συνολικό δείγμα και 4% σε αυτό μεταξύ των γυναικών.
Κατά μέσο όρο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Clinton να έχει ένα προβάδισμα 5 μονάδων σύμφωνα με το RealClearPolitics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης