Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το FBI ανοίγει ξανά την έρευνα για τα e-mails της Clinton - Εκτίναξη του δείκτη φόβου VIX, πτώση στη Wall Street

Το FBI ανοίγει ξανά την έρευνα για τα e-mails της Clinton - Εκτίναξη του δείκτη φόβου VIX, πτώση στη Wall Street
Θα εξεταστούν νέα e-mails τα οποία εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της Clinton όταν ήταν υπουργός Eξωτερικών της χώρας, με στόχο να αποσαφηνιστεί αν περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες
Νέα έρευνα για πρόσθετο αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) της υποψήφιας προέδρου των ΗΠΑ, Hillary Clinton, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, πως θα διεξάγει το FBI.
Μόλις 11 ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές, ο επικεφαλής του FBI, James Comey, έρχεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση με τα e-mails που είχαν υποκλαπεί από τον λογαριασμό της υποψήφιας των Δημοκρατικών.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, θα εξεταστούν νέα e-mails τα οποία εστάλησαν από τον προσωπικό λογαριασμό της Clinton όταν ήταν υπουργός Eξωτερικών της χώρας, με στόχο να αποσαφηνιστεί αν περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, δε μπορεί να γίνει πρόβλεψη του χρόνου θα χρειασθεί για την ολοκλήρωση της έρευνας.
Αυτό σημαίνει - το πιθανότερο - πως, εφόσον η Clinton εκλεγεί στις 8 Νοεμβρίου, τότε η πρόεδρος των ΗΠΑ θα τελεί υπό έρευνα των ομοσπονδιακών αρχών.

Η επιστολή του Comey στα μέλη του Κογκρέσου 



Άμεση ήταν η αντίδραση των επενδυτών στην είδηση, με τους αμερικανικούς δείκτες να υποχωρούν και τον δείκτη φόβου VIX να εκτινάσσεται.
Οι επενδυτές φαίνεται να αποτιμούν αρνητικά για την Clinton την εξέλιξη, αλλά και να θεωρούν ότι ευνοεί τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, τον οποίο απεύχονται να δουν στον προεδρικό θώκο.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street 



Ο δείκτης VIX



Τι είναι ο δείκτης VIX

Ο δείκτης μεταβλητότητας - φόβου (VIX) είναι ένας δείκτης που δείχνει την αναμενόμενη μεταβλητότητα της αγοράς σε ορίζοντα 30 ημερών και υπολογίζεται από τις επί μέρους μεταβλητότητες ενός μεγάλου αριθμού options του δείκτη S&P-500.
Ο δείκτης μεταβλητότητας αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο παρακολούθησης της αγοράς και ταυτόχρονα ένα διαπραγματεύσιμο προϊόν στο CBOE (Chicago Board Options Exchange).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης