Τελευταία Νέα
Διεθνή

Assange: Ο Trump θα χάσει στις εκλογές – Οι υποστηρικτές της Clinton προσπάθησαν να χακάρουν τα Wikileaks

Assange: Ο Trump θα χάσει στις εκλογές – Οι υποστηρικτές της Clinton προσπάθησαν να χακάρουν τα Wikileaks
Ο δημοσιογράος απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η ιστοσελίδα προσπάθεια να παρέμβει και να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές
Στην πρόβλεψη πως τελικά ο Donald Trump θα χάσει τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Νοεμβρίου προχώρησε ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης των Wikileaks, Julian Assange.
Μιλώντας τηλεφωνικά σε διάσκεψη στην Αργεντινή, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ορισμένοι υποστηρικτές της Hillary Clinton προφανώς, προσπάθησαν να «χακάρουν» (hacking) την ιστοσελίδα των Wikileaks, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διαρροή των e-mails του John Podesta, του επικεφαλής της καμπάνιας της Δημοκρατικής υποψήφιας.
Επίσης, απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η ιστοσελίδα προσπάθεια να παρέμβει και να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, ενώ κατέκρινε τα μέσα ενημέρωσης της χώρας που «ελέγχονται από υποστηρικτές της Clinton».
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Ισημερινού να διακόψει την πρόσβαση του Assange στο διαδίκτυο, – ο δημοσιογράφος βρίσκεται από το 2011 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει τη σύλληψη – την περιέγραψε μία «στρατηγική θέση» η οποία είναι ωστόσο «δικαιολογημένη», λόγω της πίεσης που ασκείται από τις Ηνωμένος Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης