Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση 4% στην παραγωγή πετρελαίου προτείνει στη Ρωσία ο ΟΠΕΚ

Μείωση 4% στην παραγωγή πετρελαίου προτείνει στη Ρωσία ο ΟΠΕΚ
Η Ρωσία από την πλευρά της έχει αντιπροτείνει «πάγωμα» αντί για μείωση της παραγωγής
Μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 4% από τα σημερινά επίπεδα πρότειναν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και άλλων κρατών-μελών του ΟΠΕΚ στον Ρώσο ομόλογό τους Alexander Novak.
Η Ρωσία από την πλευρά της, η οποία δια του διευθύνοντος συμβούλου της Rosneft υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της κατά περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει αντιπροτείνει «πάγωμα» αντί για μείωση της παραγωγής.
Κατά τη συνάντηση σήμερα και αύριο (28-29 Οκτωβρίου) στη Βιέννη, τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και τα μη μέλη του αναμένεται να προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα, σχετικά με το ποσοστό που πρέπει να μειώσει κάθε χώρα την παραγωγή της, προκειμένουη να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Κυριακή η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράκ, ζήτησε να εξαιρεθεί από τις μειώσεις της παραγωγής, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί για άλλες χώρες, όπως η Λιβύη, τη Νιγηρία και το Ιράν, λόγω της ήδη μειωμένης παραγωγής τους εξαιτίας ένοπλων συρράξεων ή κυρώσεων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης