Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά ο Αυστριακός Καγκελάριος για τη σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων στην πόλη Linz

Αντιδρά ο Αυστριακός Καγκελάριος για τη σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων στην πόλη Linz
«Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εξαπλώνονται και πάλι στην Ευρώπη, και σήμερα βιώνουμε πως αυτό γίνεται όχι μόνον σιωπηρά αποδεκτό, αλλά και κοινωνικά ανεκτό»
Την αντίδραση του για την επικείμενη σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων στην αυστριακή πόλη Linz εξέφρασε ο Καγκελάριος της χώρας, Christian Kern.
Σημειώνεται μάλιστα πως η συγκέντρωση θα γίνει σε μεγαλοπρεπείς αίθουσες τελετών του μεγάρου της τοπικής κυβέρνησης του ομόσπονδου κρατιδίου της Άνω Αυστρίας.
«Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός εξαπλώνονται και πάλι στην Ευρώπη, και σήμερα βιώνουμε πως αυτό γίνεται όχι μόνον σιωπηρά αποδεκτό, αλλά και κοινωνικά ανεκτό.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι στο κέντρο της Linz πραγματοποιείται μία ακροδεξιά συνάντηση δικτύωσης, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO)», διαμηνύει ο Καγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, μέσω μηνύματος στήριξης προς τη «Συμμαχία της Linz εναντίον Ακροδεξιάς».
«Οι "Υπερασπιστές της Ευρώπης" (είναι ο τίτλος της μεθαυριανής ακροδεξιάς σύναξης) έχουν προπάντων έναν σκοπό, να διασπάσουν την Ευρώπη, να διασπάσουν την αυστριακή κοινωνία ξεσηκώνοντας τους ανθρώπους που έχουν ανησυχίες και φόβους, τον ένα εναντίον του άλλου, δημιουργώντας ένα κλίμα εναντίον μειονοτήτων και προσφέροντας φαινομενικά απλές λύσεις που βασίζονται πάντα στο ό,τι οι άλλοι είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι - οι πρόσφυγες, οι ξένοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι», συμπληρώνει ο ανώτατος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης