Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο 5μηνου ανήλθαν οι αποδόσεις των 10ετών Treasuries λόγω επιτοκίων Fed

Στο υψηλότερο επίπεδο 5μηνου ανήλθαν οι αποδόσεις των 10ετών Treasuries λόγω επιτοκίων Fed
Η απόδοση των αμερικανικών Treasuries σήμερα κέρδισε 6,8 μονάδες βάσης, για να ανέλθει σε 1,86%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαΐου 2016
Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου πενταμήνου ανήλθαν σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 οι αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (Treasuries), καθώς οι επενδυτές φαίνονται να πείθονται ολοένα και περισσότερο, ότι η Federal Reserve πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκιά της πριν την εκπνοή του 2016.
Για την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων είναι απαραίτητη η υποχώρηση της τιμής τους, γεγονός που σήμερα συνέβη λόγω του μεγάλου αριθμού πωλητών Treasuries δεκαετούς διάρκειας.
Συγκεκριμένα, η απόδοση αυτών σήμερα κέρδισε 6,8 μονάδες βάσης, για να ανέλθει σε 1,86%, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαΐου 2016.
Αυτό που σήμερα έδωσε ιδιαίτερα ώθηση στις αποδόσεις, ήταν η είδηση της Εθνικής Ένωσης Κτηματομεσιτών (NAR) των ΗΠΑ, ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών.
Σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg για τις προθεσμιακές τιμές συμβολαίων επί του βασικού overnight επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού χρηματικών αποθεμάτων (federal funds rate), οι επενδυτές αποδίδουν πιθανότητα 72% στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed πριν το τέλος του 2016.
Στην άνοδο των αποδόσεων των Treasuries φαίνεται πως συνέδραμε μεταξύ άλλων και η άνοδος των αποδόσεων των αντίστοιχων βρετανικών gilts κατά 11 μονάδες βάσης σε 1,26% - στο υψηλότερο επίπεδο μετά το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - λόγω της ανακοίνωσης μεγαλύτερης της αναμενόμενης ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου παρά το Brexit: +0,5% στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης