Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόοδο στο θέμα της αποτροπής μονοπωλίου της Gazprom διαπιστώνει η Κομισιόν

Πρόοδο στο θέμα της αποτροπής μονοπωλίου της Gazprom διαπιστώνει η Κομισιόν
Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναλάβει η Gazprom δεσμεύσεις έναντι των ανησυχιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Gazprom έκαναν πρόοδο στη διευθέτηση του θέματος δημιουργίας μονοπωλίου από τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Margrethe Vestager.
«Έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναλάβει η Gazprom δεσμεύσεις έναντι των ανησυχιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δήλωσε η κ. Vestager.
Όπως είπε «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε, ότι οι περιορισμοί στη διασυνοριακή μεταπώληση φυσικού αερίου διαγράφονται μια για πάντα και να διευκολυνθεί η ροή του αερίου στις αγορές της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης».
«Είναι σημαντικό» τόνισε «για τους ανθρώπους σε ολόκληρη την ΕΕ να μπορούν να θερμαίνουν τα σπίτια τους και να τροφοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους με ανταγωνιστικές τιμές φυσικού αερίου».
Υπογράμμισε ακόμη, ότι στόχος της ΕΕ είναι να αποτραπεί η δυνατότητα της Gazprom να παρεμβαίνει κατά το δοκούν στους αγωγούς φυσικού αερίου, λόγω των δικαιωμάτων της επί των υποδομών, παρεμποδίζοντας τα κράτη-μέλη της ΕΕ να μεταπωλούν σε διασυνοριακό επίπεδο το φυσικό αέριο.
Η Gazprom θα πρέπει να υποβάλει επίσημα τις δεσμεύσεις της, που θα ανταποκρίνονται στους στόχους της Επιτροπής, δήλωσε η Επίτροπος.
Η ρωσική εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε, ότι έχει κάνει τις τελικές διευκρινίσεις και θα διαβιβάσει την πρόταση της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης