Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ford: «Βουτιά» -56% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 1 δισ. δολ.

tags :
Ford: «Βουτιά» -56% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 1 δισ. δολ.
Τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6%, στα 35,9 δισ. δολ.
Ισχυρή πτώση της τάξεως του -56% σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη της Ford για το γ΄ τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/10) η εταιρία, δεχόμενη πιέσεις κυρίως λόγω των εξόδων που προέκυψαν από τις πρόσφατες ανακλήσεις οχημάτων, καθώς και λόγω των μειωμένων πωλήσεων στην αμερικανική αγορά.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαμορφώθηκε στα 1 δισ. δολ, έναντι 2,2 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, αποτελέσματα που είχαν αποτελέσει ρεκόρ.
Παράλληλα, τα έσοδα κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6%, στα 35,9 δισ. δολ, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων της Ford μειώθηκαν σε παγκόσμια κλίματα, με την αγορά των ΗΠΑ να καταγράφει ελαφρώς μεγαλύτερες απώλειες.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Ford επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του 2016, στα 10,2 δισ. δολ. προσαρμοσμένα κέρδη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αναμένεται να μειώσει περεταίρω την παραγωγή της για το τέταρτο τρίμηνο, προκειμένου να αντισταθμίσει τον μειωμένο όγκο πωλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης