Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Μπαίνουμε στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ από θέση ισχύος

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Μπαίνουμε στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ από θέση ισχύος
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι βάσεις της οικονομίας της χώρας παραμένουν ισχυρές
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να εισέλθει στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση από θέση ισχύος αναφέρθηκε σήμερα (27/10) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, μετά τα αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας το γ΄ τρίμηνο του 2016, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων.
Συγκεκριμένα, τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 0,5% για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2016, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη στο 0,3%, δίνοντας έναν αρκετά ενθαρρυντικό τόνο στην μετά-Brexit εποχή.
Αναλυτικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας τόνισε ότι τα εν λόγω αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι "οι βάσεις της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρές", ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται καλά τοποθετημένη ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει λόγω του Brexit.
Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Hammond τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις "από θέση ισχύος", χωρίς ωστόσο να παραλείπει το γεγονός ότι το Λονδίνο θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μία νέα σχέση με τις Βρυξέλλες.
"Είμαστε αποφασισμένοι να αποκομίσουμε την καλύτερη συμφωνία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις", τόνισε μεταξύ άλλων ο Hammond, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να "παραδώσει μία οικονομία που θα λειτουργεί για όλους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης