Τελευταία Νέα
Διεθνή

Garnier (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Οι τράπεζες θα χάσουν το «διαβατήριο» στην ΕΕ λόγω του Brexit

Garnier (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Οι τράπεζες θα χάσουν το «διαβατήριο» στην ΕΕ λόγω του Brexit
Το εναλλακτικό σχέδιο που εξεταζόταν πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό για τις τράπεζες, επεσήμανε ο υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου
Οι παγκόσμιες τράπεζες είναι πολύ πιθανό να χάσουν -μετά το Brexit- τα τρέχοντα νόμιμα δικαιώματα τους να παρέχουν υπηρεσίες στην ΕΕ μετά το Brexit, ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Mark Garnier.
Το καθεστώς του «διαβατηρίου» που επιτρέπει στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν έδρα στο Λονδίνο να πουλάνε τις υπηρεσίες τους οπουδήποτε στην ενιαία αγορά, είναι απίθανο να συνεχιστεί μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ανέφερε σε συνέντευξη του ο Garnier.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα εναλλακτικό σχέδιο που εξεταζόταν, πιθανό δεν θα είναι αρκετό για τις τράπεζες.
Ο Garnier, ο οποίος είναι επίσης ο αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, πρότεινε ένα καλύτερο ισοδύναμο που θα μπορούσε να λειτουργήσει για τις τράπεζες που έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο.
Το μειονέκτημα είναι -όπως είπε- ότι η Βρετανία μπορεί να πρέπει να δεχτεί όλους τους μελλοντικούς κανονισμούς της ΕΕ, όπως εκδίδονται από τις Βρυξέλλες.
Είπε επίσης ότι η δυσαρέσκεια απέναντι στη γραφειοκρατία της ΕΕ και το ξέσπασμα κατά της μετανάστευσης ήταν οι αιτίες πίσω από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου.
«Αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό, υβριδικό ισοδύναμο με μια καλύτερη εκδοχή αυτής της ισοδυναμίας ή μια διαφορετική εκδοχή της πρόσβασης, τότε αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε», ανέφερε ο Garnier.
«Αυτό που δεν προσπαθούμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε στο υπάρχον πλαίσιο.
Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο» είπε ο ίδιος.
Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει πιθανό τέλος στην πρόσβαση στην ΕΕ με παράλληλη όμως αντικατάστασή της από κάτι άλλο, απάντησε: «ακριβώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης