Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Δεν πρέπει η ΕΕ να στηρίζεται στις ΗΠΑ – Να αντιμετωπίσουμε μόνοι τις προκλήσεις

Schaeuble: Δεν πρέπει η ΕΕ να στηρίζεται στις ΗΠΑ – Να αντιμετωπίσουμε μόνοι τις προκλήσεις
«Τα επόμενα χρόνια, οι Αμερικανοί δεν θα δείχνουν τόση υπευθυνότητα για τα δικά μας θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας»
Κάλεσμα για περισσότερη δυναμικότητα εντός της Ε.Ε. απεύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, αναδεικνύοντας και τη σημασία που έχει γι' αυτό η συνεργασία μεταξύ των κρατών – μελών.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στάθηκε σε δύο επιμέρους πολύ σημαντικά ζητήματα, το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις σχέσεις με τη Ρωσία, σημειώνοντας πως οι Βρυξέλλες δεν πρέπει να στηρίζονται αποκλειστικά στην Ουάσινγκτον για την επίλυσή τους, καθώς η αλληλεγγύη εκ μέρους της θα ελαττωθεί στο μέλλον.
«Τα επόμενα χρόνια, οι Αμερικανοί δεν θα δείχνουν τόση υπευθυνότητα για τα δικά μας θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, όσο θα επιθυμούσαν πολλοί από εμάς.
Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της.
Μαζί μπορούμε και μαζί θα πείσουμε τους πολίτες μας ότι η Ευρώπη είναι σημαντική και μετράει.
Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος:
Η Ευρώπη δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, δήλωσε από το Βουκουρέστι ο κ. Schaeuble.
«Ως προς τούτο, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου, για το οποίο όλοι λυπούμαστε, αποτελεί ένα επιπλέον καμπανάκι», σχολίασε, ενώ σχετικά με το επικείμενο Brexit, πρόσθεσε:
«Η απόσχιση της Βρετανίας από την ΕΕ δεν μπορεί να γίνει a la carte.
Η συμμετοχή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει ότι οι κανόνες της, περιλαμβανομένης της ελεύθερης διακίνησης εργασίας, αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών, θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί.
Παρότι η οικονομική ζημία για τη Μ. Βρετανία και την ΕΕ θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, δεν υπάρχει καθόλου περιθώριο ευελιξίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης