Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβαθμίζει σε «neutral» τη General Motors η BofA, παρά τα διπλάσια κέρδη το γ' 3μηνο 2016

Υποβαθμίζει σε «neutral» τη General Motors η BofA, παρά τα διπλάσια κέρδη το γ' 3μηνο 2016
Η επικείμενη πτώση στον κλάδο των κατασκευαστών αυτοκινήτων θα περιορίσει στο μέλλον τα κέρδη της μετοχής 
Τα διπλάσια (σε ετήσια βάση) κέρδη που παρουσίασε για το γ' 3μηνο 2016 η General Motors δε φαίνεται να… εντυπωσίασαν και πολύ τη Bank of America Merrill Lynch, η οποία σήμερα υποβάθμισε σε «neutral», από «buy», τη σύσταση της για τη μετοχή της γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας.
Όπως αναφέρει η τράπεζα, η επικείμενη πτώση στον κλάδο των κατασκευαστών αυτοκινήτων θα περιορίσει στο μέλλον τα κέρδη της μετοχής.
«Αν και πιστεύουμε πως τα κέρδη και οι ταμειακές ροές της GM θα βελτιώνονται το διάστημα 2016 – 2018, πιστεύουμε ότι η μετοχή έχει φτάσει στο απόγειο της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής John Murphy, σε σημείωμα του προ στους πελάτες.
Θυμίζουμε πως η GM παρουσίασε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ 3μηνο, με τα καθαρά κέρδη να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 2,77 δισ. δολ., έναντι 1,36 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Αν τα παραπάνω κέρδη αναπροσαρμοστούν ως προς ορισμένα έξοδα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώνονται στα 1,72 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών που μιλούσαν για 1,45 δολ.
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και τα έσοδα, καθώς αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση την ίδια χρονική περίοδο, φτάνοντας τα 42,83 δισ. (στα 39,3 δισ. οι προβλέψεις των αναλυτών)
Το μόνο ανησυχητικό στα αποτελέσματα της εταιρείας είναι η πολύ αδύναμη δραστηριότητα που παρουσίασε στην Ευρώπη, εξαιτίας του επικείμενου Brexit.
Ενδεικτικά, η GM ανακοίνωσε ζημίες 142 εκατ. δολ. για τη Γηραιά Ήπειρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης