Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ιδού οι κλάδοι που θα απογειωθούν εάν κερδίσει η Clinton - Τι θα συμβεί με τις τράπεζες;

CNBC: Ιδού οι κλάδοι που θα απογειωθούν εάν κερδίσει η Clinton - Τι θα συμβεί με τις τράπεζες;
Επί του παρόντος η εικόνα της αγοράς σηματοδοτεί νίκη του Trump, σύμφωνα με το CNBC
Οι εκλογές της Αμερικής είναι από τα γεγονότα που επηρεάζουν τις αγορές ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι η πορεία της αγοράς μεταξύ 31 Ιουλίου και 31 Οκτωβρίου είναι ένας αξιόπιστος -αν και όχι αλάνθαστος- δείκτης για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής.
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 1,9% από τα τέλη του Ιουλίου, και -σύμφωνα με την Debra Silversmith, επικεφαλής επενδύσεων of First Western Trust- εάν αυτή η τάση συνεχιστεί τότε η αγορά θα σηματοδοτήσει μια νίκη του Trump.
Όπως αναφέρει σε άρθρο της στο CNBC, για τους επενδυτές μια προεδρία της Hillary Clinton πιθανότητα θα είναι θετικά για μετοχές του κλάδου της υγείας, αλλά πιέσει τον φαρμακευτικό και τον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Επίσης, οι μετοχές των υποδομών και της άμυνας συνήθως κινούνται ανοδικά πριν τις εκλογές, δεδομένου ότι όποιος και να κερδίσει, ο τομέας θα επωφεληθεί από την αύξηση των δαπανών.
Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι ένας σίγουρος νικητής δεδομένης τη δέσμευσης της Clinton για σημαντική αύξηση των ηλιακών πάνελς.
Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τον τραπεζικό κλάδο, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η Clinton θα κάνει χειρότερο το ρυθμιστικό περιβάλλον.
Οι επόμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές από ό,τι θα έχει η μια νίκη της Clinton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης