Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: «Βουτιά» -68% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στις 219 εκατ. στερλίνες

tags :
Lloyds: «Βουτιά» -68% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στις 219 εκατ. στερλίνες
Τα έσοδο σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1% στις 4,28 δισ. στερλίνες
Ισχυρή πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Lloyds Banking Group κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/10) η βρετανική τράπεζα, καθώς χρειάστηκε ακόμα περισσότερα χρήματα προκειμένου να αποζημιώσει τους πελάτες της για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων που δε χρειάζονταν.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν κατά -68%, στις 219 εκατ. στερλίνες, την ίδια στιγμή που τα έσοδο σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στις 4,28 δισ. στερλίνες.
Να σημειώσουμε ότι η Lloyds αναγκάστηκε να ξοδέψει επιπλέον 1 δισ. στερλίνες προκειμένου να αποζημιώσει τους πελάτες της για ασφαλιστικά προϊόντα τα οποία τους πουλήθηκαν και δε χρειάζονταν.
Επιπλέον, οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προτείνει να θέσουν ως ανώτατο όριο της αποζημίωσης για την Ασφάλεια Προστασίας Πληρωμών το 2019, δηλαδή πολύ αργότερα απ' ότι αρχικά εκτιμούσε η τράπεζα.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο CEO της τράπεζας, António Horta-Osório τόνισε ότι η οικονομική προοπτική της χώρας παραμένει αβέβαιη, "ωστόσο η δύναμη της ανάκαμψης κατά τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καλή θέση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης