Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (Γ.Γ. ΟΠΕΚ): Ο Οργανισμός βρίσκεται στο δυσκολότερο στάδιο της ιστορίας του

Barkindo (Γ.Γ. ΟΠΕΚ): Ο Οργανισμός βρίσκεται στο δυσκολότερο στάδιο της ιστορίας του
"Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα σταθεροποιήσει τις αγορές"
Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει την παρούσα περίοδο ο ΟΠΕΚ αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Jabbar Al-Luaibi, και ενώ οι 14 χώρες – μέλη διαπραγματεύονται τη συμφωνία παγώματος της παραγωγής πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Γ.Γ. του ΟΠΕΚ, "ο Οργανισμός έχει περάσει από καλές στιγμές και συνθήκες εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, καθώς και από δύσκολες, ωστόσο οι παρούσες που βιώνουμε είναι οι δυσκολότερες", παραδεχόμενος ουσιαστικά τις πολύ δυσμενείς συνθήκες με τις οποίες είναι αντιμέτωποι τόσο οι παραγωγοί, όσο και η αγορά στο σύνολό της.
Παράλληλα, ο Barkindo τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ "εργάζεται σκληρά προκειμένου να βρεθεί μία λύση που θα σταθεροποιήσει τις αγορές", ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή εντός του Οργανισμού δε φαίνεται να δικαιώνει τις εν λόγω προσπάθειες.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες, η πλευρά του Ιράκ ζήτησε να εξαιρεθεί από τη συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής, καθώς όπως τόνισε χρειάζεται χρήματα προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι χώρες-μέλη θα μπορέσουν να πετύχουν μία συμφωνία, παρά τη νέα εξέλιξη, καθώς οι εκπρόσωποι του Οργανισμού αναμένεται να συναντηθούν στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας προκειμένου να λύσουν τις διαφορές που έχουν προκύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης