Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bozdag (Τουρκία): Ο Gulen είναι για εμάς ότι ήταν ο Bin Landen για τις ΗΠΑ

Bozdag (Τουρκία): Ο Gulen είναι για εμάς ότι ήταν ο Bin Landen για τις ΗΠΑ
Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η χώρα του έχει παράσχει "περισσότερα από αρκετά" στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του Gulen, στις ΗΠΑ
Σε έναν ιδιαίτερο παραλληλισμό προχώρησε σήμερα (25/10) ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdag, λίγο πριν την αποχώρησή του για τον Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ότι ο κληρικός Fethullah Gulen είναι ουσιαστικά για την Τουρκία ότι ήταν και ο Osama Bin Landen για τις ΗΠΑ.
Αναλυτικότερα, ο Bozdag δήλωσε ενώπιο των δημοσιογράφων ότι η Άγκυρα έχει αποστείλει στην Ουάσινγκτον όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά για την ενοχή του Gulen, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι "περισσότερα από αρκετά".
"Για εμάς, τα αρχεία που έχουμε στείλει περιέχουν περισσότερα από όσα χρειάζονται για την έκδοση του τρομοκράτη Gulen στην Τουρκία" υπογραμμίζει ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας παράλληλα ότι πρόκειται από τα πληρέστερα αρχεία που έχουν κατατεθεί ποτέ για την έκδοση ενός προσώπου.
Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η συνάντησή του στην Ουάσινγκτον δεν αποφέρει καρπούς, ο Bozdag τόνισε ότι τυχόν αποτυχία της διαδικασίας αναμένεται να βλάψει τις σχέσεις των δύο πλευρών.
"Δεν επιθυμούμε να φέρουμε τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας σε αρνητικό έδαφος εξαιτίας ενός τρομοκράτη", διευκρίνισε ο Bozdag.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης