Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας από σήμερα 25/10 η Σιγκαπούρη

Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας από σήμερα 25/10 η Σιγκαπούρη
«Η Σιγκαπούρη είναι ένας σημαντικός παίκτης τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο»
Η Σιγκαπούρη εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στο Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του κρατιδίου και ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA, Fatih Birol.
Σύμφωνα με αναλυτές, η ένταξη αυτή είναι σημαντική και για τις δύο πλευρές, δεδομένου του ρόλου της Σιγκαπούρης ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας και μιας ταχέως αναπτυσσόμενης περιοχής, όπου η ζήτηση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί 80% έως το 2040 λόγω του ραγδαία αναπτυσσόμενου πληθυσμού και της ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης.
Η Σιγκαπούρη θα είναι σε θέση να συνεργαστεί με τα άλλα μέλη για θέματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, δεδομένα, στατιστικές και ανάλυση των πολιτικών.
Στο πλαίσιο του IEA θα φιλοξενήσει επίσης συνέδρια, καθώς και προγράμματα κατάρτισης για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Ο κ. Birol τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Σιγκαπούρη «είναι ένας σημαντικός παίκτης τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει θέσει σε εφαρμογή ισχυρές πολιτικές για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς, αειφόρου και ανταγωνιστικού ενεργειακού εφοδιασμού».
Υπογράμμισε ακόμη, ότι «ανυπομονούμε για την οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών μεταξύ της IEA και της Σιγκαπούρης, κυρίως επειδή είναι σε μια στρατηγική θέση για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ασία».

Πηγή: www.worldenergynews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης