Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραίες διακυμάνσεις για τη μετοχή της Monte dei Paschi - Από το ράλι +21% σε πτώση -18%

Ακραίες διακυμάνσεις για τη μετοχή της Monte dei Paschi - Από το ράλι +21% σε πτώση -18%
Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας σημείωνε νωρίτερα ράλι καθώς ανακοίνωσε ότι προχωράει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει ΑΜΚ έως 5 δισ. ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια το κλίμα αντιστράφηκε
Ακραίες διακυμάνσεις καταγράφει η μετοχή της Monte dei Paschi, καθώς διέγραψε τα πρωινά κέρδη (+21%) και έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 18% στα 0,2861 ευρώ.
Στις 13:15 η μετοχή υποχωρούσε 7,8% στα 0,32 ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έχει ανασταλεί η διαπραγμάτευση δύο φορές. 
Η μετοχή της ιταλικής τράπεζας σημείωνε νωρίτερα ράλι καθώς ανακοίνωσε ότι προχωράει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει ΑΜΚ έως 5 δισ. ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια το κλίμα αντιστράφηκε. 
Την προηγούμενη εβδομάδα η παλαιότερη τράπεζα του κόσμου κατέγραψε ράλι 58%, με τις απώλειες για το 2016 να περιορίζονται στο 64%.
Μετά το selloff από τις αρχές του έτους, οι αγοραστές επέστραψαν καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιάρθρωσης, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές οι ακραίες διακυμάνσεις αντανακλούν την αβεβαιότητα για το ποιοι επενδυτές θα μπουν τελικά στην αύξηση κεφαλαίου. 
Όπως ανέφερε χθες δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore, επενδυτικά funds από το Κατάρ, ενδέχεται να επενδύσουν στην τράπεζα το ποσό των 1,5 - 2 δισ. ευρώ.
Επίσης ποσό 1 δισ. ευρώ είναι πιθανό να προέλθει από τους μεγαλοεπενδυτές George Soros και John Paulson.




Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει την αύξηση κεφαλαίου έως 5 δισ. ευρώ, την κατάργηση 2.600 θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 500 υποκαταστημάτων, καθώς και την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 28 δισ. ευρώ.
To business plan της τράπεζας προβλέπει περικοπές στο κόστος προσωπικού κατά 9%, ενώ θα ενισχύσει τις επενδύσεις στην ψηφιακή τραπεζική.
Παράλληλα η ιταλική τράπεζα θα στρέψει την προσοχή της στη λιανική τραπεζική και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο καθαρά κέρδη άνω του 1,1 δισ ευρώ έως το 2019.
Η νέα στρατηγική της τράπεζας είναι πολύ κρίσιμη, προκειμένου να πειστούν οι επενδυτές να στηρίξουν τις προσπάθειές της, με στόχο να ξαναβρεί τον βηματισμό της και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των NPLs, σημειώνει η Wall Street Journal.
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει στις 24 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο αναδιάρθωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης