Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Οι αγορές αδιαφορούν για τις εκλογές των ΗΠΑ - «Πιστεύουν» στις κεντρικές τράπεζες - Προς το παρόν

El Erian: Οι αγορές αδιαφορούν για τις εκλογές των ΗΠΑ  - «Πιστεύουν» στις κεντρικές τράπεζες - Προς το παρόν
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισημαίνει ότι η πίστη των επενδυτών στις κεντρικές τράπεζες δεν θα διαρκέσει πολύ
Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές δείχνουν να αδιαφορούν για τις αμερικανικές εκλογές, καθώς έχουν «πίστη» στις κεντρικές τράπεζες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.
Ωστόσο, όπως είπε, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι για την αδιαφορία περιλαμβάνουν τους θεσμικούς ελέγχους και την ισορροπία στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.
«Αν το Κογκρέσο δεν ταλαντεύεται με απρόβλεπτο τρόπο υπέρ του κόμματος του επόμενου Προέδρου, όποιος και αν εκλεγεί θα έχει αρκετά περιορισμένες ελευθερίες, ιδίως εάν ληφθούν υπόψη ορισμένες από τις δηλώσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» επεσήμανε χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Gold Investor».
Ωστόσο, υπάρχει κάτι άλλο που οι περισσότεροι δεν παρατηρούν εύκολα.
«Αρκεί να δείτε το πόσο γρήγορα ξεπέρασαν οι επενδυτές τους φόβους τους για το Brexit» είπε ο El-Erian και αναφέρθηκε στην πίστη που έχουν οι επενδυτές στην ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να καταστείλουν την οικονομική αστάθεια.
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της κεντρικής τράπεζες βρίσκεται στη διαδικασία της αλλαγής και μπορεί τελικά να φθίνει,
Έτσι οι πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αγορές κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης