Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Πρωθ. Σκωτίας): Δε φαίνεται να υπάρχει διαπραγματευτική στρατηγική από τη Μεγάλη Βρετανία

Sturgeon (Πρωθ. Σκωτίας): Δε φαίνεται να υπάρχει διαπραγματευτική στρατηγική από τη Μεγάλη Βρετανία
Η Sturgeon δήλωσε "βαθύτατα απογοητευμένη" μετά από της συνομιλίες της με την Theresa May, αναφορικά με το Brexit
Τον έντονο προβληματισμό της αναφορικά με το πλάνο της Μεγάλης Βρετανίας για το ζήτημα του Brexit εξέφρασε χθες (24/10) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των διοικήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για το επίμαχο ζήτημα.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Sturgeon μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, "δε γνωρίζω περισσότερα πράγματα για την προσέγγιση της Μεγάλης Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σε σχέση με όσα γνώριζα πριν από τη συνάντηση", δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της από την έκβαση των σχετικών συνομιλιών.
"Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να υπάρχει κάποια διαπραγματευτική στρατηγική από την πλευρά της Μεγάλης Βρετανίας, γεγονός που αποτελεί πηγή μεγάλης απογοήτευσης", τόνισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, "αν εν τέλει αυτό που αποκομίσουμε από τις διαπραγματεύσεις είναι μία πόρτα που θα κλείσει στα μούτρα μας, τότε η Σκωτία θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξει κάτι καλύτερο", ανοίγοντας για ακόμα μία φορά την πόρτα αποχώρησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση που η έκβαση του Brexit δε κριθεί ικανοποιητική.
Να σημειώσουμε ότι η May έχει προσφέρει στους ηγέτες της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Β. Ιρλανδίας μία "άμεση γραμμή" επικοινωνίας με τον υπεύθυνο υπουργό για το ζήτημα του Brexit, David Davis, με τον οποίοι θα συνεδριάζουνε τακτικά από τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης