Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2017 κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

IEA: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί το 2017 κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Fatih Birol, τόνισε ότι η αγορά θα εξισορροπήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους
Στο γεγονός ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017, σε σύγκριση με την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το τρέχον έτος, αναφέρθηκε σήμερα (25/10) ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), Fatih Birol, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενώπιο δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα, ο Birol τόνισε ότι αναμένει η παγκόσμιες αγορές πετρελαίου να εξισορροπήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, εκτός εάν υπάρξει κάποια παρέμβαση στο ζήτημα της προσφοράς, η οποία θα αυξήσει τις τιμές, αναφερόμενος ουσιαστικά στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής.
"Εάν υπάρξει μία αύξηση των τιμών ως αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης (του ΟΠΕΚ) μπορεί κάλλιστα να δούμε μία ανταπόκριση από υψηλότερο κόστος παραγωγής", σημείωσε ο Birol.
Τα σχόλια του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΑ έρχονται εν μέσω μίας περιόδου κατά την οποία οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, μαζί με άλλους παραγωγούς, όπως τη Ρωσία, βρίσκονται σε συζητήσεις για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, ώστε να πετύχουν μία ανάκαμψη των τιμών, οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% σε σχέση με το που βρίσκονταν πριν από δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης