Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 25% του ξενοδοχειακού ομίλου Hilton εξαγοράζει από την Blackstone ο κινεζικός όμιλος HNA

Το 25% του ξενοδοχειακού ομίλου Hilton εξαγοράζει από την Blackstone ο κινεζικός όμιλος HNA
Ο HNA δεν θα επιτρέπεται να μειώσει το μετοχικό του μερίδιο στον όμιλο Hilton κάτω από 25% στην επόμενη διετία ή να το αυξήσει δίχως την πρότερη άδεια του ομίλου Hilton
Το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του κολοσσιαίου διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Hilton συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι 6,5 δισ. δολαρίων (περίπου 5,85 δισ. ευρώ) από την Blackstone ο κινεζικός πολυσχιδής όμιλος HNA.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκριτου βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, κινεζικές εταιρείες επενδύουν με αυξανόμενο ρυθμό σε επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας στο εξωτερικό, καθώς ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι πολίτες πραγματοποιούν ταξείδια εκτός της χώρας τους.
Σύμφωνα με τον διεθύνοντα σύμβουλο της HNA, Adam Tan, η εξαγορά του 25% του ομίλου Hilton εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αναδειχθεί «σε μία παγκόσμια τουριστική επιχείρηση».
Μόλις τον Απρίλιο του 2016, η HNA είχε ανακοινώσει την εξαγορά της Carlson Hotels, στην οποία ανήκουν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες Radisson και Park Plaza.
Η HNA ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριοποίηση το 1993 ως περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, όμως αναπτύχθηκε ταχύτατα και σήμερα ο ετήσιος κύκλος εργασιών της ξεπερνάει τα 30 δισ. δολάρια, ενώ εργοδοτεί 200 χιλ. υπαλλήλους κυρίως στη βόρειο Αμερική, στην Ευρώπη και στην Ασία.
Ο όμιλος Hilton περιλαμβάνει 13 αλυσίδες ξενοδοχείων - μεταξύ άλλων τις Conrad Hotels and Resorts, Curio και Double Tree - σε 104 χώρες, διαθέτοντας 4.700 ιδιόκτητες, διαχειριζόμενες, παραχωρημένες με το σύστημα δικαιόχρησης (franchised), μισθωμένες και διαχειριζόμενες με το σύστημα χρονομεριστικής μίσθωσης (timeshares) ξενοδοχειακές μονάδες.
Σύμφωνα με τους όρους υπό τους οποίους μεταβιβάζεται το 25% του ομίλου Hilton στην HNA από την Blackstone, η HNA δεν θα επιτρέπεται να μειώσει το μετοχικό της μερίδιο κάτω από 25% στην επόμενη διετία ή να το αυξήσει δίχως την πρότερη άδεια του ομίλου Hilton.
Η συμφωνία αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές του 2017, μειώνοντας τη συμμετοχή της Blackstone στον όμιλο Hilton σε 21%.
Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Hilton, Christopher J. Nassetta, «πιστεύουμε ότι αυτή η αμοιβαίως επωφελής σχέση [με την HNA] θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στα ξενοδοχειακά ονόματα και στους πελάτες μας ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ισχυρής θέσης της HNA στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κινεζικών ταξειδίων και τουρισμού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ταξειδίων και τουρισμού στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης