Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανός ΥΠΕΞ): Σε βίαιο αναβρασμό η Ε.Ε. - Μπορεί να οδηγηθεί σε κατάρρευση

Steinmeier (Γερμανός ΥΠΕΞ): Σε βίαιο αναβρασμό η Ε.Ε. - Μπορεί να οδηγηθεί σε κατάρρευση
Ο Γερμανός υπουργός παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια, πράγματα τα οποία θεωρούνταν απολύτως δεδομένα έχουν ξαφνικά τεθεί υπό αμφισβήτηση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε περίοδο «βίαιου αναβρασμού», που «ενδέχεται να τελειώσει με την κατάρρευση της ένωσης».
Σε αυτή την ηχηρή προειδοποίηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Αναλυτικότερα, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «η χρηματοπιστωτική κρίση, η εισροή των προσφύγων στην Ευρώπη και το σοκ από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει έχουν φέρει την Ε.Ε. σε μια κατάσταση βίαιης αναταραχής.
Μάλιστα, εξέφρασε τη δυσοίωνη εκτίμηση πως αυτή η περίοδος θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με τη διάλυση της Ε.Ε..
Ο ίδιος παρατήρησε πως τα τελευταία χρόνια, πράγματα τα οποία θεωρούνταν απολύτως δεδομένα έχουν ξαφνικά τεθεί υπό αμφισβήτηση, σημειώνοντας συγκεκριμένα πως «ακόμα και οι πλέον ενεργοί υπερασπιστές της Ε.Ε.» χρειάζεται πλέον να πείσουν τους εαυτούς της ότι χρειάζεται ένας κοινός ευρωπαϊκός χώρος.
Αν δεν εκτιμούμε την αξία της Ε.Ε., τότε αυτή θα πάει στα σκουπίδια, υποστήριξε ο ίδιος.
Προσέθεσε, δε, πως οι δεξιοί λαϊκιστές (AfD) μπορεί να κερδοσκοπήσουν πάνω στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να κερδίσουν ψήφους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία (φθινόπωρο του 2017).
Υπό αυτόν τον κίνδυνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα ανοίξει έναν δημόσιο διάλογο περί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μέλλοντός της.
«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κριτική, να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι είναι σωστό και τι λάθος με την Ευρώπη», ανέφερε επί αυτής της πρωτοβουλίας, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία αναμένει και άλλα κράτη-μέλη να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης