Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, λόγω εταιρικών ανακοινώσεων - Στο κόκκινο το πετρέλαιο

Κέρδη στη Wall Street, λόγω εταιρικών ανακοινώσεων - Στο κόκκινο το πετρέλαιο
Τα χαμηλά επιτόκια κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κανόνας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια δήλωσε ο James Bullard πρόεδρος της Fed του St. Louis
Κέρδη καταγράφουν στην εκκίνηση της σημερινής, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, συνεδρίασης της Wall Street οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν θετικά τις εταιρικές ανακοινώσεις και τις δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed), αλλά να… προσπερνούν την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Αναλυτικότερα, περί τις 16:49, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,62% ή 112,66 μονάδες, αγγίζοντας τις 18.258,37 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,85%, στις 5.301,90 μονάδες.
Στις 2.153,93 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, σημειώνοντας κέρδη 0,60%.
Την ίδια ώρα, στο κόκκινο βρίσκεται το πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί κατά 1,08%, στα 50,30 δολάρια ανά βαρέλι, και το Brent να σημειώνει πτώση 0,71%, στα 51,41 δολάρια ανά βαρέλι.


Τα χαμηλά επιτόκια κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κανόνας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια δήλωσε ο James Bullard πρόεδρος της Fed του St. Louis.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καθεστώς χαμηλής αύξησης της παραγωγικότητας, γεγονός που ασκεί πιέσεις στις αποδόσεις των τίτλων που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του Bullard έγιναν ένα μήνα αφού, ο ίδιος ψήφισε κατά της αύξησης των επιτοκίων, που βρίσκονται στο εύρος του 0,25% και 0,50%.
Πάντως, οι παρατηρητές της Fed παρατηρητές αναμένουν ότι η επόμενη αύξηση για να έρθει το τέλος του έτους.
Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος δήλωσε ότι μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα μπορούσε να είναι ό,τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Στα εταιρικά νέα...

Μέσα στο τρέχον έτος θα συνεδριάσει η υποεπιτροπή ανταγωνισμού της αμερικανικής Γερουσίας για να εξετάσει το σχέδιο εξαγοράς της εταιρείας Time Warner από την AT&T, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της, Mike Lee.
Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει έναντι του ποσού των 85,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Time Warner, ιδιοκτησία της οποίας είναι μεταξύ άλλων το CNN, εγείροντας ανησυχίες σε Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές.
Για το θέμα, ο εκπρόσωπος της H. Clinton, Brian Fallon ανέφερε σήμερα ότι υπάρχουν «ορισμένα ερωτηματικά και ανησυχίες» για τη συμφωνία, όπως επίσης και «πολλές πληροφορίες που θα πρέπει να έρθουν στο φως πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Clinton θεωρεί πως θα πρέπει να εξεταστεί η συμ,φωνία με λεπτομέρεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Κατακόρυφη αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της T-Mobile το γ’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, καθώς υπερέβησαν κατά 2,5 περίπου φορές την αντίστοιχη επίδοση ένα χρόνο νωρίτερα. 
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της κολοσσιαίας εταιρείας ανήλθαν στα 366 εκατ. δολ. ή 0,42 δολ. ανά μετοχή, έναντι 138 εκατ. δολ. ή 0,15 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. 
Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 0,27 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας έτσι τις προβλέψεις που μιλούσαν για 0,21 δολ. ανά μετοχή. 
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και τα έσοδα την ίδια χρονική περίοδο, φτάνοντας τα 9,2 δισ. δολ., έναντι 7,8 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, οι αναλυτές ανέμεναν περισσότερα έσοδα, στα 9,5 δισ. δολ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης