Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Έχουμε δεσμευτεί μαζί με τη Ρωσία να σταθεροποιήσουμε την αγορά πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Έχουμε δεσμευτεί μαζί με τη Ρωσία να σταθεροποιήσουμε την αγορά πετρελαίου
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, παραδέχθηκε ότι το ζήτημα της υπερπροσφοράς αποτελεί σημαντικό πρόβλημα
Στη δέσμευση του ΟΠΕΚ να συμβάλλει μαζί με το Ρωσία στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (24/10) για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τους υπουργούς Ενέργειας Ρωσίας και Κατάρ, Alexander Novak και Mohammed al Sada αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, ο Barkindo δήλωσε ότι τόσο οι χώρες του Οργανισμού, όσο και η Ρωσία, έχουν δεσμευτεί για την σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς, η οποία θα επιτευχθεί μέσω μίας συμφωνίας για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ τόνισε την ανάγκη όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες να ασχοληθούν με το ζήτημα της υπερπροσφοράς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "υπάρχουν σημάδια για εξισορρόπηση του βασικού πυρήνα της αγοράς".
"Η ζήτηση βρίσκεται σε υγιή επίπεδα, ωστόσο η υπερπροσφορά παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα", παραδέχθηκε ο Barkindo, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Αλγέρι βοήθησαν στην εξάλειψη της αστάθειας που επικρατούσε στις αγορές πετρελαίου.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, η πλευρά του Ιράκ εξέφρασε την επιθυμία της να εξαιρεθεί από τη συμφωνία, γεγονός που αναμένεται να θέσει υπό ακόμα μεγαλύτερη αμφιβολία την υλοποίησή της τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης