Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σε δίκη παραπέμπει τον πρόεδρο Maduro η Γερουσία, με την κατηγορία του πραξικοπήματος

Βενεζουέλα: Σε δίκη παραπέμπει τον πρόεδρο Maduro η Γερουσία, με την κατηγορία του πραξικοπήματος
Οι Γερουσιαστές κρίνουν ότι η απόφαση του Maduro να ακυρώσει το επερχόμενο δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματική
Σε δίκη αποφάσισε να παραπέμψει τον πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, η Γερουσία της χώρας, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το Σύνταγμα, διαπράττοντας πραξικόπημα.
Συγκεκριμένα, μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, κατά την οποία οπαδοί του Maduro εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα και προκάλεσαν ζημιές, η Γερουσία αποφάσισε ότι η πρόσφατη ακύρωση του δημοψηφίσματος για την αποπομπή του προέδρου της χώρας είναι αντισυνταγματική.
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε τις προηγούμενες μέρες να μπλοκάρει το σχετικό δημοψήφισμα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για νοθεία, γεγονός που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου.
Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας θα ακυρώσει την εν λόγω απόφαση της Γερουσίας, όπως έχει κάνει και άλλες φορές κατά το παρελθόν.
"Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά τη συνεχή προσπάθεια της Δεξιάς που προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία με αντισυνταγματικές μεθόδους", ήταν το σχόλιο του Maduro αναφορικά με την ανακοίνωση της απόφασης που έλαβε η Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης