Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι +28% για τη μετοχή της Monte dei Paschi - Soros και Paulson έτοιμοι να επενδύσουν

Ράλι +28% για τη μετοχή της Monte dei Paschi - Soros και Paulson έτοιμοι να επενδύσουν
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marco Morelli, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο, ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο
(upd4)Ράλι +28% καταγράφει σήμερα (24/10/2016) η μετοχή της Monte dei Paschi στο Μιλάνο, διευρύνοντας την άνοδο της περασμένης εβδομάδας (+58%).
Η μετοχή διαπραγματεύεται στα 0,3470 ευρώ. 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore, επενδυτικά funds από το Κατάρ, ενδέχεται να επενδύσουν στην τράπεζα το ποσό των 1,5 - 2 δισ. ευρώ.
Επίσης ποσό 1 δισ. ευρώ είναι πιθανό να προέλθει από τους μεγαλοεπενδυτές George Soros και John Paulson.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Messaggero, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marco Morelli, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο, ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο, με στόχο ετήσια κερδοφορία 1 δισ. ευρώ έως το 2019.
Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει 5 δισ ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου.

(πρώτη ενημέρωση 24 Οκτωβρίου 2016, 10:24)

Monte dei Paschi: 3 χιλ. απολύσεις και πωλήσεις 28 δισ. ευρώ NPLs στο νέο business plan

Επιπλέον απολύσεις 1.600 εργαζομένων μέχρι το 2019 προβλέπει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) που της διοίκησης της βαθύτατα προβληματικής - τρίτης μεγαλύτερης - ιταλικής τραπέζης Banca Monte dei Paschi di Sienna, πέραν των 1.400 απολύσεων που είχαν ήδη ανακοινωθεί από την τράπεζα.
Το τελευταίο σχέδιο σωτηρίας της Monte dei Paschi συντάχθηκε υπό τον νέο της διευθύνοντα σύμβουλο, Marco Morelli - πρώην επικεφαλής στην Ιταλία της Bank of America Merrill Lynch - με τη συνδρομή του συμβούλου της τραπέζης, JPMorgan.
Ο Morelli κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη μεγάλων επενδυτών για το σχέδιο νέας - τρίτης σε 3 χρόνια - αύξησης στο μετοχικό κεφάλαιο της τραπέζης κατά 5 δισ. ευρώ, παράλληλα με την πώληση δανείων σε οριστική καθυστέρηση αξίας 28 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης