Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στο Καμερούν – Πάνω από 70 οι νεκροί από εκτροχιασμό τρένου

Τραγωδία στο Καμερούν – Πάνω από 70 οι νεκροί από εκτροχιασμό τρένου
Aδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια δυστυχήματος
Πάνω 70 είναι οι νεκροί στο Καμερούν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 21/10, ενώ τους 600 φτάνουν οι τραυματίες.
Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους στο σημείο του δυστυχήματος, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Eseka, ενώ τα θύματα μεταφέρονται στην πρωτεύουσα Yaounde.
Όπως ανέφερε στέλεχος των κρατικών σιδηροδρόμων Camrail «μέχρι το πρωί είχαμε 60 -70 πτώματα και περίπου 50 τραυματίες», ενώ «ορισμένοι από τους τραυματίες ήταν αναίσθητοι.
Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί».
Πάντως, αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια δυστυχήματος, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τα γνωστοποιήσει αμέσως μόλις καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα οι εμπειρογνώμονες που διερευνούν το θέμα.
Στο μεταξύ, στο κεντρικό νοσοκομείο της Yaounde πολλοί αναζητούν συγγενείς και φίλους μεταξύ των θυμάτων, ενώ τους τραυματίες επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας Αλίμ Γκάργκα Χαγιάτου, ο οποίος ανέφερε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα νεότερος απολογισμός μόλις οι αρχές αποκτήσουν μια συνολική εικόνα.
Σημειώνεται ότι το  τρένο είχε αναχωρήσει από τη Yaounde στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, τοπική ώρα, με προορισμό την Douala , αλλά εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Eseka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης