Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στο Χαλέπι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου «ιστορικών διαστάσεων»

ΟΗΕ: Στο Χαλέπι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου «ιστορικών διαστάσεων»
Ο ανώτατος αξιωματούχος του Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο
Στο γεγονός ότι η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί του ανατολικού Χαλεπιού συνιστούν "εγκλήματα ιστορικών διαστάσεων", αναφέρθηκε σήμερα (21/10) ο ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Zeid Ra'ad al Hussein, τονίζοντας ότι τα κύρια θύματα των συγκρούσεων είναι άμαχος πληθυσμός.
Συγκεκριμένα, μέσω ομιλίας του που είχε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού στη Γενεύη, ο Zeid αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός ότι οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να επιτίθενται εναντίον περιοχών όπου βρίσκονται επί το πλείστον πολίτες, όσο και στους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη.
"Οι αδιάκριτες αεροπορικές επιδρομές σε όλη την ανατολική πλευρά της πόλης, από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους είναι υπεύθυνες για τι συντριπτική πλειοψηφία των ανθρωπίνων απωλειών", υπογράμμισε ο Zeid, τονίζοντας ωστόσο ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Συρία.
"Αυτές οι παραβιάσεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου και αν μάλιστα πραγματοποιούνται εν γνώσει των επιτιθέμενων, τότε συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", καταλήγει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις του Zeid έρχονται να προστεθούν ήδη στον τεράστιο όγκο δηλώσεων και αντιδράσεων για το θέμα του Χαλεπιού την τρέχουσα εβδομάδα, με τις πιέσεις προς τη Ρωσία και την κυβέρνηση Assad για οριστική λήξη της πολιορκίας να γίνονται ασφυκτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης