Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Donald Trump στηρίζει η επικεφαλής του AfD, του εθνικιστικού κόμματος της Γερμανίας

Τον Donald Trump στηρίζει η επικεφαλής του AfD, του εθνικιστικού κόμματος της Γερμανίας
«Ο Donald Trump προσφέρει μια προοπτική αλλαγής των αμερικανορωσικών σχέσεων»
Αν και ήταν κάτι παραπάνω από προβλέψιμο, η επικεφαλής του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) Frauke Petry, του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, εξέφρασε τη στήριξη της στο πρόσωπο του Donald Trump, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την 8η Νοεμβρίου.
«Ο Donald Trump προσφέρει μια προοπτική αλλαγής των αμερικανορωσικών σχέσεων που θα μπορούσε να συμβάλει να αποκλιμακωθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, προς όφελος του Βερολίνου.
Βλέπει κανείς ότι μπορεί να προσφέρει πιθανές εναλλακτικές λύσεις.
Το εάν και κατά πόσον τις εφαρμόσει, δεν το γνωρίζουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων η Frauke Petry, η οποία να σημειωθεί πως έχει ταχθεί υπέρ της άρσης των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.
Σε ό,τι αφορά την Hillary Clinton, υποστήριξε πως αν συνεχίσει τον δρόμο που χάραξε ο Barack Obama, «τότε μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας».
Άξια προσοχής είναι η απάντηση της σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που βαραίνουν τον Ρεπουμπλικάνο:
«Έχουμε πολιτικούς στη Γερμανία που δέχονται επίθεση διότι αποκάλεσαν κάποια "ποντικάκι" ή "αγαπημένη" ή κάτι τέτοιο — κι αυτό προκαλεί σάλο στα γερμανικά ΜΜΕ.
Δεν βλέπουμε να προκαλείται τέτοιος σάλος όταν γυναίκες παρενοχλούνται, δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες».
Επίσης, σχετικά με τις εξελίξεις στην Γηραιά Ήπειρο, χαρακτήρισε ως «καταστροφική» την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται υπό τον κίνδυνο διάλυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης