Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC για Deutsche Bank: Γιατί καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Όλα τα σενάρια

CNBC για Deutsche Bank: Γιατί καθυστερούν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Όλα τα σενάρια
Σύμφωνα με το CNBC, η γερμανική τράπεζα είναι ακόμα μακριά από την επίτευξη συμφωνίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Αν και έχει περάσει ένας μήνας από τότε που το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαλε πρόστιμο 14 δισ. ευρώ στην Deutsche Bank και παρά το γεγονός ότι οι μετοχές της γερμανικής τράπεζας έχουν υποχωρήσει κατά 45% από την αρχή του 2016, δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα.
Μάλιστα, το CNBC επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των δυο πλευρών, η Deutsche Bank είναι μακριά από την επίτευξη συμφωνίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γερμανική τράπεζα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθεί το πρόστιμο αλλά και το κόστος για όλη την τράπεζα.
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές και οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο κάνουν εικασίες για το πιθανό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αλλά και για τον λόγο της καθυστέρησης.
«Η διάρκεια των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι η Deutsche Bank πρέπει να μειώσει το πρόστιμο σε ένα ποσό που δεν θα διακινδυνεύσει τη φερεγγυότητα της» δήλωσε στο CNBC η Bronka Rzepkowski της Oxford Economics.
«Έτσι φαίνεται ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα 5,5 δισ. ευρώ της διαφοράς αποθεματικών» επεσήμανε η ίδια.



Τα πιθανά αποτελέσματα

Παράλληλα, η Rzepkowski εξήγησε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν δύο πιθανές εκβάσεις στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με την ίδια, αρχικά θα πρέπει να εξεταστούν τα πρόστιμα που έχουν καταβάλλει άλλες τράπεζες.
«Μια ευρεία εκτίμηση θα μπορούσε να είναι μεταξύ 4 δισ. δολ. και 7 δισ. δολ., το οποίο αντιστοιχεί στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη Morgan Stanley και στη Citigroup, αντίστοιχα» εξήγησε η Rzepkowski.
Το δεύτερο σενάριο, είπε, είναι μια λιγότερο αξιόπιστη μέθοδος που να λαμβάνει υπόψη την έκπτωση που χορηγείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τις αμερικανικές τράπεζες.
Σε αυτή την περίπτωση, το πρόστιμο της Deutsche Bank θα μπορούσε να μειωθεί στα 9 με 10 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης