Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας): Το Νοέμβριο ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση της συμφωνίας του Μίνσκ

tags :
Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας): Το Νοέμβριο ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση της συμφωνίας του Μίνσκ
Πρόοδος στις συνομιλίες για την επίτευξη της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία
Την θέση ότι η Ουκρανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία συμφώνησαν να σχεδιάσουν ένα χρονοδιάγραμμα τον Νοέμβριο για την υλοποίηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko.
«Αυτός ο χάρτης πορείας θα πρέπει να ακολουθήσει την σειρά υλοποίησης των συμφωνιών του Μινσκ και να εγγυάται την υιοθεσία τους» τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Όπως είπε, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην απόσυρση των στρατευμάτων της Ουκρανίας και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία σε τέσσερις νέες περιοχές στα σύνορα όπου γίνονται οι σφοδρότερες μάχες, στη περιοχή Ντονμπάς.
Στη συνάντηση στο Βερολίνο, οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι οι επιτηρητές της Οργάνωσης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα μπορούν να φέρουν προσωπικό οπλισμό και ότι οι δράσεις τους στην εποπτεία της «ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ δεν θα εμποδίζονται.
Η Συμφωνία του Μινσκ υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015 για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία το 2014 έχοντας κοστίσει τη ζωή σε 9.600 άτομα έως σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης