Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νικήτρια και στο τρίτο debate η Clinton – Ανοιχτό να μη δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αφήνει ο Trump

ΗΠΑ: Νικήτρια και στο τρίτο debate η Clinton – Ανοιχτό να μη δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα αφήνει ο Trump
O Putin στηρίζει τον Trump διότι θα προτιμούσε να έχει ανδρείκελο για πρόεδρο των ΗΠΑ είπε η Clinton
Νικήτρια και στο τρίτο debate αναδείχθηκε η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Hillary Clinton σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.
Βάσει της μέτρησης αυτής, το 52% του δείγματος θεωρεί πως στην τηλεμαχία εμφανίστηκε ισχυρότερη η Clinton, έναντι 39% που θεωρεί πιο ισχυρή την παρουσία του Trump.
Ωστόσο, το στοιχείο που κυριάρχησε στο χθεσινό debate που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas ήταν η τοποθέτηση του Trump, ο οποίος αρνήθηκε να δηλώσει ότι θα δεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών εάν χάσει από την Clinton, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ.
Ο Trump όλες τις προηγούμενες ημέρες υποστήριζε ότι «οι εκλογές θα είναι στημένες».
Ερωτηθείς κατά το χθεσινό debate αν θα δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε περίπτωση που χάσει ο Trump είπε: «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία».
Από την πλευρά της η Clinton χαρακτήρισε «τρομακτική» τη στάση αυτή του αντιπάλου της, τον οποίο κατηγόρησε ότι δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση για τον Ρώσο πρόεδρο Putin από ό,τι για Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικούς πληροφοριών, μια και αρνήθηκε εμφανώς να δεχθεί την βεβαιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Μόσχα έχει προσπαθήσει να αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές.
Όπως είπε η Clinton, «ο Putin στηρίζει τον Trump γιατί «θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Trump απέρριψε κάθε σχέση με τον Putin και είπε ότι καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη στις εκλογές.
Αρνήθηκε όμως εμφανώς και να δεχθεί την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη στην παραβίαση δεδομένων (χάκινγκ) των οργανώσεων των Δημοκρατικών.
Οι δύο υποψήφιοι περιέγραψαν εντελώς αντίθετα σχέδια για το ανώτατο δικαστήριο (Άρειο Πάγο) υπό τις αντίστοιχες προεδρίες των, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να δηλώνει ότι η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις (Roe versus Wade) θα ανατραπεί από τους δικούς τους δικαστικούς υποψήφιους, ενώ η Clinton δεσμεύτηκε να διορίσει δικαστές που θα σεβαστούν την απόφαση, λέγοντας, «έχουμε κάνει πολύ δρόμο για να γυρίσουμε πίσω τώρα».
Ο Trump άσκησε πίεση στην Clinton σχετικά με τους μετανάστες, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει μια πολιτική «ανοικτών συνόρων», έναν χαρακτηρισμό που αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά.
«Υπό την προεδρία της Clinton, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μπαίνουν σωρηδόν στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
Οι δύο συγκρούστηκαν στο θέμα των εμπορικών συναλλαγών, με τον Trump να λέει ότι η Clinton είχε διαστρεβλώσει τη θέση της συμφωνίας Trans-Pacific Partnership, τονίζοντας ότι την είχε αρχικά καλέσει τον «χρυσό κανόνα» των εμπορικών συμφωνιών.
Η Clinton ανταπάντησε ότι όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της.
«Θα σταθώ εναντίον της όταν γίνω πρόεδρος» υποστήριξε η υποψήφια των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης