Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond: Προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις Brexit η προστασία των προνομίων των βρετανικών τραπεζών

Hammond: Προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις Brexit η προστασία των προνομίων των βρετανικών τραπεζών
Ο Hammond απέκλεισε τη διατήρηση των υφισταμένων προνομίων των βρετανικών τραπεζών στη βάση «εποπτικής ισοτιμίας» με την Ε.Ε., καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την Κομισιόν μοναδικό ρυθμιστή απονομής και διατήρησης της «ισοτιμίας»
Η προστασία του τεράστιου τραπεζικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit μέσω της συνέχισης της πρόσβασής του στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και σε στελέχη με εξειδίκευση και δεξιότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας, αποτελεί προτεραιότητα για τη βρετανική κυβέρνηση, όπως διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Ο ίδιος επιχείρησε να καθησυχάσει τους βουλευτές ολόκληρου του πολιτικού φάσματος, ότι τα συμφέροντα των τραπεζών στη Βρετανία θα απολαμβάνουν «μιας ιδιαίτερα υψηλής προτεραιότητας» για την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συμφωνήσει με την Ε.Ε. στους κατάλληλους συμβιβασμούς για τη συνέχιση της πρόσβασης της Βρετανίας στην αγορά της Ε.Ε., πάντα σε συνδυασμό με τον αυστηρότερο έλεγχο της εσωτερικής μετανάστευσης προς τη Βρετανία από άλλες χώρες της Ε.Ε..
Ο Hammond διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο, ότι όποιοι περιορισμοί στη μετανάστευση αποφασιστούν στο πλαίσιο του Brexit σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ελεύθερη μετακίνηση υψηλά κατηρτισμένων τραπεζικών και επιχειρηματικών στελεχών προς τη Βρετανία.
Ο Βρετανός υπουργός δεν απέκλεισε οι τράπεζες της Βρετανίας να συνεχίσουν να διαθέτουν «δικαιώματα διαβατηρίου» στην Ε.Ε. - δηλαδή, ελεύθερης δραστηριοποίησης στο έδαφος της Ε.Ε. δίχως πρόσθετη αδειοδότηση - αν και παραδέχθηκε, ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει εξετάζει και εναλλακτικές επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση, απέκλεισε τη διατήρηση των υφισταμένων προνομίων των βρετανικών τραπεζών στη βάση «εποπτικής ισοτιμίας» με την Ε.Ε., καθώς κάτι τέτοιο θα άφηνε στα χέρια της Κομισιόν μονομερώς το δικαίωμα της απονομής και διατήρησης της «ισοτιμίας» αυτής, καθιστώντας αδύνατο τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό δραστηριοποίησης στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης