Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Εταιρικά αποτελέσματα και Federal Reserve στο επίκεντρο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street - Εταιρικά αποτελέσματα και Federal Reserve στο επίκεντρο
Θετικά επιδρά η αύξηση των τιμών του πετρελαίου
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στην εκκίνηση της σημερινής, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,17%, στις 18.193,31 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί οριακά (-0,09%), στις 5.239,02 μονάδες.
Στις 2.140,72 μονάδες διαμορφώνεται ο S%P 500, με οριακά κέρδη 0,05%.
Θετικά επιδρά στο επενδυτικό κλίμα η αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Ενδεικτικά, περί τις 16:32, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 1,41%, στα 51 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει κέρδη 1,04%, στα 52,22 δολάρια ανά βαρέλι.
Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι eBay, American Express και Mattel, μεταξύ άλλων.
Επιπλέον, προσυνεδριακά, ανακοίνωσε αποτελέσματα και η Morgan Stanley.




Στα εταιρικά αποτελέσματα…

Εκτόξευση 60% σημείωσαν σε ετήσια βάση τα κέρδη της Morgan Stanley το γ’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, καθώς ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολ. ή 0,81 δολ, ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα 19/10 η αμερικανική τράπεζα.
Τα έσοδα ήταν επίσης αυξημένα για την ίδια χρονική περίοδο, φτάνοντας τα 8,9 δισ., από 7,8 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η τράπεζα πέτυχε πολύ εύκολα τις πρόβλεψες των αναλυτών, οι οποίες μιλούσαν για κέρδη 0,63 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 8,17 δισ.
Να σημειωθεί πως η κατακόρυφη αύξηση των κερδών ήταν κάτι αναμενόμενο, εξαιτίας του κομβικού ρόλου της τράπεζας στην εξαγορά του LinkedIn από την Microsoft.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι μετοχές της Morgan Stanley αυξάνονται κατά 1,5% πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Στα οικονομικά νέα…

Κατά 9% υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2016, διαψεύδοντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεων των αναλυτών, που μετά την πτώση του Αυγούστου ανέμεναν ανάκαμψη.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν στο ετήσιο μέγεθος των 1,047 εκατ., σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.
Οι κατασκευαστικές άδειες ωστόσο, σημείωσαν άνοδο 6,3%, σε μηνιαία βάση, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,225 εκατ..
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 1,18 εκατ. με τις άδειες να ενισχύονται στις 1,17 εκατ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης