Διεθνή

MarketWatch: Γιατί ο χρυσός θα ενισχυθεί όποιος και αν κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές

MarketWatch: Γιατί ο χρυσός θα ενισχυθεί όποιος και αν κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές
O χρυσός αναμένεται να είναι ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch
Σημαντικά κέρδη έχουν καταγράψει φέτος -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- οι τιμές του χρυσού καθώς η αγορά προσπαθεί να μαντέψει το πότε η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Ωστόσο, σύμφωνα με το MarketWatch, η μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο όσο πλησιάζει οι εκλογές.
Όπως αναφέρεται, ανεξαρτήτως ποιος θα κερδίσει (Donald Trump ή Hillary Clinton) ο χρυσός πιθανότητα θα είναι ο μεγάλος νικητής.
«Αναμένω μα παρατεταμένη ανοδική κίνηση, εάν ο Trump εκλεγεί, και ίσως ένα κέρδος μικρότερης διάρκειας εάν κερδίσει η Clinton» δήλωσε ο George Milling-Stanley της State Street Global Advisors.



«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια νίκη του Trump θα προκαλέσει τόσο πολιτική όσο και οικονομική αναστάτωση, δεδομένων των υποσχέσεων που έχει δώσει» επεσήμανε ο ίδιος.
«Εκτιμώ ότι οι τιμές του χρυσού θα ενισχυθούν σημαντικά, καθώς σε περίπτωση που νικήσει ο Trump οι επενδυτές θα αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο» τόνισε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές του χρυσού θα ενισχυθούν ακόμα και κερδίσει η Clinton, καθώς αναμένονται επιπτώσεις στον πληθωρισμός (ο χρυσός χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του πληθωρισμού).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης