Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πρόστιμο 38 εκατ. δολ. στην Deutsche Bank για χειραγώγηση στις τιμές του αργύρου

tags :
Νέο πρόστιμο 38 εκατ. δολ. στην Deutsche Bank για χειραγώγηση στις τιμές του αργύρου
Αυτή τη φορά το πρόστιμο ανέρχεται σε 38 εκατ. δολ. και αφορά τη χειραγώγηση των τιμών του αργύρου από το 1999, σε συνεργασία με τις HSBC και Nova Scotia
«Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στην Deutsche Bank< με τη γερμανική τράπεζα να σπεύδει σε διακανονισμούς με τις αρχές για διάφορες εκκρεμείς υποθέσεις, υπό το βάρος του προστίμου - μαμούθ 14 δισ. ευρώ από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Αυτή τη φορά το πρόστιμο ανέρχεται σε 38 εκατ. δολ. και αφορά τη χειραγώγηση των τιμών του αργύρου από το 1999, σε συνεργασία με τις HSBC και Nova Scotia.
Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τις τρεις τράπεζες ότι συμπίεσαν τις τιμές συμβολαίων αργύρου αξίας 30 δισ. δολαρίων ετησίως, αποκομίζοντας αποδόσεις έως και 100%.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Επιτροποή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στη γερμανική τράπεζα., με την κατηγορία ότι ενθάρρυνε τους αναλυτές της να επικοινωνούν συχνά με τους πελάτες, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες για τη μη δημοσιοποίηση αναλύσεων, αλλαγών στις εκτιμήσεις κτλ.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αναλυτή της Deutsche Bank Securities ο οποίος διατηρούσε σύσταση "buy" για τη μετοχή της Big Lots, ενώ την ίδια ώρα προέτρεπε τους πελάτες να πουλήσουν τη μετοχή!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης