Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το ISIS χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδες στη μάχη της Μοσούλης

ΗΠΑ: Το ISIS χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδες στη μάχη της Μοσούλης
Η διεθνής συμμαχία υποστηρίζει ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εγκαταλείψει 10 χωριά στα περίχωρα της πόλης
Την κατηγορία ότι το ISIS χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα, καθώς οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις πλησιάζουν προς τη Μοσούλη διατυπώνουν οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το BBC.
Η διεθνής συμμαχία δηλώνει ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν εγκαταλείψει ήδη 10 χωριά στα περίχωρα της Μοσούλης.
Στην πόλη, εκτιμάται ότι παραμένει πληθυσμός 700.000 κατοίκων, ενώ το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει δύναμη άνω των 5.000 μαχητών για να υπερασπιστεί τη Μοσούλη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ πλησιάζουν τη Μοσούλη από τα νότια, ενώ οι σύμμαχοι τους, Κούρδοι μαχητές προσεγγίζουν από τα ανατολικά, ενώ υπάρχει η ανησυχία ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των μαχών και χημικά μέσα, αν και οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι οι τζιχαντιστές της ISIS έχουν καταφέρει να παρασκευάσουν χημικά όπλα με ιδιαίτερα θανατηφόρα αποτελέσματα
Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ αναμένει μαζική μετακίνηση του πληθυσμού, τον οποίο υπολογίζει σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους, με περίπου 700.000 να χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.
Η πτώση της Μοσούλης, του τελευταίου μείζονος προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ, θα σηματοδοτήσει την ήττα των σκληροπυρηνικών σουνιτών τζιχαντιστών στο Ιράκ, αλλά μπορεί επίσης και να οδηγήσει σε διαμάχες για εδάφη μεταξύ ομάδων που πολέμησαν η μία εναντίον της άλλης μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσείν το 2003.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης